nightwish.gr Forum

*
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Φεβρουάριος 08, 2012, 05:05:24 μμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: John Oliva's Pain 11.05.2008 Thessaloniki  (Αναγνώστηκε 802 φορές)
Moridin
Un-Registered User
Διαχειριστής
Ομιλιτικό Μέλος
Φύλο: Άντρας

Capricorn

Προφίλ WWW
« στις: Μάιος 12, 2008, 09:57:19 πμ »

Χμ... είναι λίγο αργά για να σας προτείνω να πάτε, αλλά συγχωρέστε με γιατί δεν περίμενα με τίποτα να είναι ΤΟΣΟ ΓΑΜΑΤΑ.
Προσωπικά πήγα με πολύ επιφύλαξη γιατί περίμενα να δώσει βάση στους τελευταίους δίσκους του, που δεν λέω καλοί είναι αλλά... δεν είναι Savatage.

Αλλά ας αρχίσω από την αρχή. (λογικό)

Κυριακή 11 Μαΐου 2008 - Μύλος Θεσσαλονίκη
Το πρόγραμμα άρχισε στην ώρα του (!) στις 9 και βγήκαν πρώτα οι NEED. Ελληνικό συγκρότημα που προσωπικά είχα ξαναδεί και μου αφήνουν πάντα καλές εντυπώσεις. Έπαιξαν αρκετή ώρα, ζέσταναν πολύ το κοινό και αν δεν ήταν στην Ελλάδα τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά για αυτούς.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τα τραγούδια που έπαιξαν. Είμαι επίσης σίγουρος ότι κάπου θα έχουν site αλλά δεν κατάφερα να το βρω :/

Και κάποια στιγμή, τι στιγμή ήταν αυτή βγήκε ο κκ John Oliva στην σκηνή και άρχισαν όλα. Τους Savatage τους έχω δει δύο φορές live αλλά τότε ο Oliva ήταν κρυμμένος πίσω από τα keyboards του και σπάνια ξεμυτούσε από αυτά.
Αυτή τη φορά ήταν φάτσα κάρτα, στο ένα μέτρο από την πρώτη σειρά, χωρίς κάγκελα ανάμεσα μας, λες και ήμασταν μία παρέα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε metal συναυλία. Παρότι είχε χτυπήσει το πόδι του στο show στην Αθήνα και βγήκε με μπαστουνάκι, αλά House, ήταν χαμογελαστός και με πολλά κέφια όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Αν πω ότι ξεκίνησε με το Sirens, ίσως υποψιαστείτε. Αν σας πω ότι τελείωσαν με το Hall of the Mountain King, ίσως καταλάβετε, αλλά αν δεν ήσασταν εκεί δεν μπορείτε να νιώσετε την ενέργεια που έβγαινε από τον τύπο αυτό. Η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη αλλά δεν ενόχλησε κανέναν, δεν στεναχωρήθηκε κανείς, εκτός ίσως από αυτούς που άκουσαν την επόμενη μέρα τι έχασαν.
Όλα τα τραγούδια από τους καινούργιους δίσκους, τα προλόγιζε με την ιστορία τους, θέλοντας να τονίσει ότι οι John Oliva's Pain είναι ένα tribute στον αδερφό του Chris.
Κορυφαία στιγμή το Chance και κορυφαία ατάκα "Μην ανησυχείτε, θα σας παίξω όλα όσα θέλετε να ακούσετε" και το έκανε.

Τι είπαν (και τι δεν είπαν)
Sirens
Unusual
Through The Eyes Of The King
Gutter Ballet
Tonight He Grins Again
Before I Hang
Jesus Saves
Chance
O to G
Look at the World
Firefly
Maniacal Renderings
Global Warning
Adding The Cost
When The Crowds Are Gone
Believe
Hall Of The Mountain King

Ίσως ξέχασα κάτι και σίγουρα έχασα την σειρά αλλά ποιός κοιτούσε τέτοια πράγματα εκείνη την ώρα. Συνολικά έπαιξαν πάνω από δύο ώρες αλλά λόγω κατάστασης έχασα την αίσθηση του χρόνου και δεν ξέρω ακριβώς πόσο.

Ο Oliva ήταν σαν να υπήρχε μόνος του πάνω στην σκηνή, λες και δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Τεράστια προσωπικότητα στην μουσική σκηνή, απίστευτη συναυλία, απίστευτο βράδυ. Η παρέα μου την χαρακτήρισε την καλύτερη συναυλία των δύο τελευταίων ετών και ίσως έχει δίκιο. Το Φθινόπωρο που θα ξανάρθουν εννοείται ότι θα ξαναπάμε. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο.

ΥΓ Ναι, είμαι Savatage τύπος και δεν είμαι εντελώς αντικειμενικός Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

Hope is the Denial of Reality .X.
BoRo
Γενικός συντονιστής
Μέλος

Supertramp

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 13, 2008, 03:33:04 πμ »

Ανατριχιλα το Believe  Άνεση
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση